Tone and Kjetil

Litt om oss

Vi har begge vokst opp med interesser for natur og friluftsliv, blandt fjell, fjorder, sjø og skjærgård har vi boltret oss i oppveksten. Sykkel-interessen var vel ikke så stor da, mer en nødvendighet for å komme seg til og fra. Vi var begge på sykkelturer sammen med venner, planløse turer med mye latter og moro og vi kom oss alltid noenlunde helskinnet hjem igjen.
I 1979 gifta vi oss og bosatte oss i Vestnes, hjemstedet til Kjetil, som ligg i Møre og Romsdal. Bygda er omgitt av høye fjell og fjorder og er en vakker plass å vokse opp i.
De 4 barna våre har fått bli med på mange turer i fjellheimen, fra hytte til hytte eller i telt, bålkos, fiske i sjø eller vann. Vi har lært dem det vi selv elsker...friluftsliv. Det varmer oss å se at det blir ført videre til de 8 barnebarna våre.
De siste årene har vi reist mye og uansett hvor vi reiser finner vi en fjelltopp å bestige, en tursti å vandre på eller veier å sykle langs.
Vi liker nye utfordringer, tar sjelden samme turen to ganger, liker å utforske nye landskap og kulturer, møte menneskene der og oppleve stedene som vi har drømt om.
Siden 2003 har det blitt mange sykkelturer på oss og det ser ut som turene blir lengre og mer utfordrende jo eldre vi blir. Planene er mange og store, så vi har å gjøre i feriene i årene som kommer.
Santiago de Compostela 2009

Tone

Jeg ble født i 1959 i Ålesund og vokste opp i Brattvåg sammen med to eldre brødre. Mor hadde sine røtter fra Fjørå og Samfjord der hun vokste opp, hun arbeidet på legesenteret som legesekritær til hun ble pensjonert. Far hadde sine røtter på Nordøyane, han vokste opp på Fjørtofta, han var malermester av yrke. Huset han vokste opp i ble tatt ned og flyttet med båt fra Fjørtofta til Brattvåg, så det var i det huset jeg også vokste opp. Men jeg var mye ute på øyene og inne fjordane også i barndommen min. 
Dette gjorde at mitt første møte med naturen fikk et allsidig spekter. Alt fra kysten med øyane og storhavet utenfor til fjordlandskapet med høge fjell og trange fjorder. Jeg var like betatt av havet som av fjellene og det har jeg tatt med meg inn i mitt voksne liv. Det å sitte å fange inn et bilde av uberørt natur og la øynene hvile utover synsranden mot havgapet eller over fjell og fjorder fra fjøren eller fra en fjelltopp...ingenting gir meg mer ro i sinnet enn det. Jeg er en drømmer og har vel ørlite kunstnerblod i årene.
Som yrke har jeg arbeidet med psykisk utviklingshemmede og litt i barnehage, men de fleste årene i yrkeslivet mitt har arbeidet på butikk.
Da de eldste barna var små var jeg hjemmeværende noen år, begynte på deltid etter hvert.
Den største hobbyen min er fotografering og det er jeg som står står for redigering og oppdatering av nettsida vår. Ellers litt scrapbooking, kort og fotoalbumer.
Jeg er veldig glad i barn og storkoser meg sammen med barnebarna våre, å ta dei med på fjell/skogstur til fots eller på sykkel er det aller kjekkeste jeg vet.

Kjetil

Jeg ble født i Ålesund i 1955, vokste opp i Vestnesbukta på Vestnes. Begge foreldrene mine kom fra Vestnes, mor fra en gården Misfjord og far fra Vestnesbukta, han begynte som båtbygger han også på verftet som bestefar hadde etablert lenger inni bukta. Vi var fire søsken, to brødre og to søstre. Mor var hjemmeværende og far drev nå sitt eget båtbyggeri og det var der jeg startet min yrkeskarriere som båtbygger. Jeg fikk tidlig interesse for trearbeid og fikk god innføring i faget og er i dag beklageligvis snart den eneste her på Vestnes som kan trebåtbygging.  
Jeg fullførte også handelskole og militæret i denne perioden. I fritiden dyrket jeg fjell og friluftsliv og deltok i Røde Kors en periode.
Etter noen år gikk far av med pensjon og jeg og broren min tok over båtbyggeriet og drev det helt til det gikk nedover med trebåtmarkedet og plastbåtene tok over.
Begynte da for meg selv og var også lærer og vaktmester på Vestnes Videregående Skole i 10 år.
Der var jeg lærer i møbelsnekkerfaget, jeg har drevet med mye innredningsarbeid i båter og fagene er nært knyttet til hverandre. Det ble også mye møbelsnekring på meg i denne perioden, noe som hjemmet vårt er preget av. 
Jeg er veldig glad i dyr, spesielt hund, men også andre dyr har vi hatt, stas for barn og barnebarn også det. Har også interesse for fugler.
Sykling, fjellturer og reiser er det jeg bruker fritiden og feriene mine til nå.
Familien og barnebarna betyr mye for meg og det kjekkeste er når alle er samlet, noe vi prøver å  få til så ofte som mulig.
 

øyvind 22.10.2012 10:32

Hei!
Er det mulig å sende dere en mail med noen spørsmål rundt kyst-sykkelturen deres? Trenger i såfall mailadressen!

Tone Fjørtoft Aas 07.11.2012 12:33

Beklager sent svar, har hatt en travel periode med flytting i høst. Du kan sende mail til tone-faa@online.no

| Svar

Nyeste kommentarer

07.11 | 12:33

Beklager sent svar, har hatt en travel periode med flytting i høst. Du kan sende mail til tone-faa@online.no

22.10 | 10:32

Hei!
Er det mulig å sende dere en mail med noen spørsmål rundt kyst-sykkelturen deres? Trenger i såfall mailadressen!

23.04 | 05:58

Multi-branded have on with the help of multi-products consist of the stash. <a href="http://www.jersey4cycling.com">custom cycling jerseys</a>

27.06 | 22:21

Kan ikke huske at vi møtte noen syklist der inne, men det var mye trafikk. Vi og syklene var godt innsmurt med sand fra topp til tå, men angrer ikke på turen.